Vul de enquête duurzame opwek in

12 december 2023

De gemeente Zoeterwoude onderzoekt hoe de inwoners staan tegenover de grootschalige opwek van duurzame energie. Er is een grote vraag naar stroom in de gemeente en in de Regionale Energie Strategie staan doelen voor duurzame opwek die gehaald moeten worden. De vraag is: wat voor beleidskaders moeten er komen voor die opwek?

De gemeente heeft een enquête opgesteld om de bewoners hierover te raadplegen. Ook inwoners van omliggende gemeenten kunnen hieraan meedoen.

Energiek Leiden is voor méér duurzame opwek

Energiek Leiden is aangesloten bij de regionale energiecoöperatie Rijnland Energie. Daardoor konden veel van onze leden meedoen met de aankoop van De Watergeuzen bij Zoeterwoude. Je kunt dus wel zeggen dat wij vóór opwek zijn van duurzame stroom zijn, maar altijd met lokaal eigendom. Daarmee vergroten we niet alleen de hoeveelheid groene stroom, en daarmee gaan we klimaatverandering tegen, maar we zorgen meteen dat de omgeving profiteert van het geld dat daarmee verdiend wordt.

Laat je mening horen

We hopen dat zoveel mogelijk mensen de vragenlijst invullen, en dat daar een helder beeld uitkomt vóór meer duurzame opwek.
Je vindt de enquête hier. Meer informatie over het onderzoek staat op de website van de gemeente Zoeterwoude.

Team Energiek Leiden 2023
Share This