Energiecoaches gezocht!

Help je buren energie besparen

Word energiecoach bij Energiek Leiden

Wil je praktisch aan de slag voor het klimaat? Word jij er blij van om anderen op weg te helpen met het verduurzamen van hun huis? Vind je het leuk om met mensen in gesprek te gaan over energiebesparing? Kom dan bij ons energiecoachteam! Je hoeft geen technisch expert te zijn. Enige basiskennis en enthousiasme voor duurzame maatregelen is voldoende om te starten.

Wat doe je als energiecoach?

Als energiecoach ga je ongeveer twee keer per maand bij een huishouden ergens in Leiden op bezoek. Je loopt met de bewoners het huis door om samen te kijken met welke slimme maatregelen ze energie kunnen besparen. Na afloop maak je een online rapport waarmee de bewoners meteen zelf aan de gang kunnen. Een bezoek plus het maken van het rapport kost je ongeveer twee uur. Soms sta je op een infomarkt of een evenement in de stad en geef je daar uitleg.

Voor wie is de energiecoach?

Energiek Leiden richt zich op woningeigenaren en huurders. Bij woningeigenaren bespreek je vooral welke aanpassingen ze aan hun huis kunnen doen (zoals isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp). Bij huurders ga je vooral in gesprek over kleine maatregelen (tochtstrips) en hoe ze bij hun dagelijkse activiteiten energie kunnen besparen (gedrag).

Wat biedt Energiek Leiden jou?

Je krijgt een gedegen opleiding van de landelijke organisatie Hoom voordat je aan de slag gaat. Per bezoek krijg je een kleine vergoeding. Je komt in een gezellig en enthousiast team. We organiseren regelmatig bijeenkomsten voor de energiecoaches om ervaringen uit te wisselen en elkaar te adviseren.

Doe mee

Doe je mee? Je bent van harte welkom in ons team. Vul het formulier in, dan nemen wij snel contact met je op.

‘Ik ben energiecoach geworden omdat ik het belangrijk vind dat ‘Parijs’ gehaald wordt en omdat ik een ‘goede voorouder’ wil zijn.’

Willem van der Wal

Wil je de flyer verspreiden? Download ‘m hier.

Meer weten over de opleiding die je krijgt als energiecoach? Je vindt het op de website van Hoom:

Wil je liever tijdens een woningbezoek al maatregelen doorvoeren? Ook onze Energiefixers zoeken nieuwe aanwas!

Share This