Vacatures

Wil je Energiecoach worden? Klik hier

 

Help jij de wijk opstoken?

Op diverse plekken in Leiden werken bewonersinitiatieven aan warmteprojecten voor hun buurt of straat. Dat gaat langzaam, omdat ze dit vaak naast hun betaalde werk doen. Hun initiatieven zijn onmisbaar voor versnelling van de energietransitie; ze vullen een gat op tussen grootschalige en individuele warmteoplossingen. Coöperatie Energiek Leiden zoekt daarom een kwartiermaker warmte (8 u p/w) die zorgt dat startende warmteprojecten op stoom kunnen komen.

Je werkzaamheden

Je zet een ondersteuningsstructuur op waar warmte-initiatieven een beroep op kunnen doen om sneller tot een business case en realisatie te komen. Het gaat om praktische en inhoudelijke ondersteuning bij bijvoorbeeld het aanvragen van subsidie, laten uitvoeren van een haalbaarheidsstudie, invliegen van warmte-expertise enz. De ondersteuningsstructuur kan een loket of projectbureau zijn; de uiteindelijke vorm is afhankelijk van de behoeften van de initiatieven. De ondersteuningsstructuur sluit aan bij het plan dat Rijnland Energie Coöperatie heeft ingediend bij de ORES-regio en de RES. Dat voorziet in een bredere, regionale aanpak voor versnelling van de warmtetransitie. Je werkt waar nodig samen met de buurtinitiatiefbegeleiders die bewonersinitiatieven in de wijken ondersteunen.

Je vaardigheden

  • Je bent actief in de (Leidse) warmtetransitie.
  • Je hebt ervaring met bewonersinitiatieven in de warmtetransitie, bij voorkeur in de coöperatieve beweging, dus je weet wat er nodig is om plannen te realiseren.
  • Je beschikt over de nodige technische warmtekennis en weet waarnaar je kunt doorverwijzen als er meer nodig is.
  • Je bent sociaal en weet mensen mee te krijgen.
  • Als zzp’er ben je gewend zelf je weg te vinden.

Wat heeft Energiek Leiden te bieden?

Leuk werk aan een van de belangrijkste thema’s van dit moment: de energietransitie! Je gaat werken voor een groeiende bewonerscoöperatie met ambities. Het gaat om een betaalde klus voor 8 uur per week tegen een uurtarief van 85 euro (incl. btw), voorlopig voor de duur van een jaar.

Over Energiek Leiden

Energiek Leiden vindt dat alle inwoners van Leiden moeten kunnen meedenken, meepraten en richting geven aan de energietransitie in onze stad. We zetten ons er als coöperatie voor in dat elke inwoner van de stad kan meedoen aan de overstap naar een duurzame energievoorziening en kan profiteren van een zelfgekozen, duurzame en betaalbare energievoorziening. Om dat te bereiken werken we samen met partnerorganisaties in de stad.

Meer informatie en solliciteren

Bel met Tineke Mook (06 – 12 87 97 11) als je meer wilt weten over de functie of wilt solliciteren.

We zoeken een secretaris

Energiek Leiden is een actieve energiecoöperatie met ambities. Dit jaar gaan we in samenwerking met de gemeente Leiden grote stappen zetten om de lokale energietransitie te versnellen. Er gaat een (betaald) team aan de slag in de wijken. Daarnaast hebben we plannen om de coöperatie (nu circa 300 leden) uit te bouwen. Wil je meehelpen om vanuit het bestuur alles in goede banen te leiden? Kom dan bij het bestuur, we zoeken momenteel een secretaris.

Wat ga je doen?

Het bestuur overlegt met de leden over het beleid en zorgt dat dat wordt uitgevoerd. Ook zijn we samen verantwoordelijk voor de uitvoering van het jaarplan en het functioneren van het (betaalde) team dat voor de coöperatie werkt. We overleggen hiervoor geregeld met onze programmamanager. Als secretaris praat en besluit je over alles mee. Daarnaast heb je specifieke taken: je bent verantwoordelijk voor de administratie en correspondentie van onze groeiende coöperatie. Je zorgt dat het ledenbestand up to date is, maakt notulen, houdt de mailbox bij en hebt een rol in de interne en externe communicatie. Ook regel je zaken met de KvK en de notaris.

Tijdsinvestering

We vergaderen eens per maand 2,5 uur en hebben tussendoor zo nodig overleg via mail, telefoon en app.

Wat biedt Energiek Leiden

We bieden je een functie op een van de interessantste en dynamische terreinen van dit moment: de energietransitie. Er gebeurt veel bij de coöperatie en je gaat meedraaien in een groep professionals die hun bestuurstaak serieus nemen. We zijn nauw aangesloten bij het professionele landelijke netwerk van energiecoöperaties, waar de ontwikkelingen ook razendsnel gaan. Je komt dus in het hart van de lokale energietransitie terecht en daar valt veel interessants te leren. Een vergoeding bieden we niet: de bestuursleden van Energiek Leiden hebben besloten zich niet te laten betalen voor het bestuurswerk.

Meer weten?

Word je enthousiast van deze functie? Neem dan contact op met Tjitske Veldkamp (voorzitter, tjitske@energiekleiden.nl), dan praten we verder.

Coöperatie Energiek Leiden werkt aan duurzame energieopwekking in de regio Leiden. Daarmee versnellen we de overstap naar een duurzame, leefbare en energieneutrale leefomgeving. We zijn een coöperatie met leden die meedenken, meepraten en richting geven aan de energietransitie in onze stad.

Share This