Vacatures

Coöperatie Energiek Leiden werkt aan duurzame energieopwekking in de regio Leiden. Daarmee versnellen we de overstap naar een duurzame, leefbare en energieneutrale leefomgeving. We zijn een coöperatie met leden die meedenken, meepraten en richting geven aan de energietransitie in onze stad.

Wij zoeken enthousiaste Energiecoaches (vrijwilligerswerk)

Vind je het leuk om actief bezig te zijn en zoek je bijzonder vrijwilligerswerk? Heb je misschien al ervaring met het verduurzamen van je eigen woning? Vind je het belangrijk om je buurtbewoners te helpen met energiebesparing? Maak je makkelijk contact en wil je jezelf verder ontwikkelen? Doe gratis mee aan de training voor energiecoach van HOOM! Na deze training weet jij alles over energiebesparing en verduurzaming van huizen en ben je klaar om je buurtbewoners te adviseren.

Wat doet een energiecoach?

Als energiecoach krijg je een training waardoor je precies weet hoe mensen kunnen besparen op de energierekening. Daarnaast geef je basisadvies over de stappen die iemand kan zetten om zijn of haar woningen te verduurzamen. Deze adviezen leg je vast in het eenvoudig te gebruiken HOOMdossier. Je buurtbewoner krijgt dan een handig rapport waarin alle kansen, besparingsmogelijkheden en indicatieve kosten zijn samengebracht. Voorkennis is niet nodig, wel vinden we het belangrijk dat je sociaal bent, een boodschap goed kunt overbrengen en dat je het leuk vindt om mensen te helpen met verduurzaming van hun woning. Een technische achtergrond is niet nodig.

Wat bieden we jou?

We bieden je een gratis online training van 8 modules via de gerenommeerde organisatie HOOM. Daarin leer je van alles over energiebesparing (in gedrag en woningaanpassingen).
Tijdens de training worden de volgende onderwerpen besproken: bouwkundig, installaties, de praktijk en energieke gesprekken. Bovendien sta je in nauw contact met de andere energiecoaches in Leiden. Er is ook een online platform voor alle coaches, waar je je ervaringen kunt delen. We zorgen ervoor dat je zoveel mogelijk in je eigen buurt aan de slag gaat. Of juist in een andere wijk als je dat wilt.

Integrale aanpak

Je werkt samen met de gemeente en wijkambassadeurs Energie. Uiteraard is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent over de ontwikkelingen in de stad op het gebied van energie. Als energiecoach ben je een integraal onderdeel van de GOED-aanpak van de gemeente en van het duurzaamheidsnetwerk in de stad.

Praktisch

Je kunt zelf aangeven wanneer je beschikbaar bent, tussen maandag en zaterdag van 9.00 – 21.00 uur. Een bezoek duurt ongeveer een uur. Je bent minimaal 1 x per 2 weken beschikbaar om gesprekken te voeren.

Aanmelden

Meer weten of je aanmelden? Stuur een korte motivatie en je contactgegevens naar: alfons@energiekleiden.nl.

Share This