Warmtepomp spreekuur

Warmtepomp spreekuur

Energiek Leiden is in 2024 gestart met een Warmtepomp Spreekuur, iedere eerste donderdagavond van de maand (niet in juli-september). 

Tijdens de spreekuren gaan we in op de persoonlijke situatie en vragen van de bezoekers (max. 6 huizen). Je krijgt algemene informatie over soorten warmtepompen en het belang van laag temperatuur verwarming. Daarnaast krijg je persoonlijk advies over de keuze voor een warmtepomp en de het verduurzamen van je huis.

Vooraf krijg je algemene informatie over warmtepompen die we tijdens het spreekuur als bekend beschouwen. Dit is informatie die iedereen in onze ogen moet weten die overweegt een warmtepomp te nemen.

De spreekuren zijn gratis en vinden plaats op iedere eerste donderdagavond van de maand in de BOP Herenstraat 61, 19:00-21:00 (niet in juli, augustus en september). 

De eerstvolgende Warmtepomp Spreekuren zijn: 10 oktober, 7 november en 12 december.

Ben je geïnteresseerd? Laat het weten met een mail naar ben@benvroom.nl. Je ontvangt:
– 10 vuistregels voor de aanschaf van een warmtepomp
– een brochure met wat uitgebreidere basisinformatie over warmtepompen, de werking, en lage tempraturen verwarming
– een A3 overzicht met soorten warmtepompen, kenmerken, voor- en nadelen en aanschafredenen

Eerder advies
Mocht je al eerder advies willen krijgen, stuur dan een mail naar Ben Vroom, ben@benvroom.nl. Je ontvangt de informatie en kunt per mail of telefonisch met hem in overleg over je vragen en keuzes. 

Verslag op Sleutelstad.nl

Sleutelstad deed verslag van het eerste Warmtepomp Spreekuur in januari.

Meer informatie

De organisatie ligt in handen van energiecoach Neal van Duijn en warmtepomp adviseur Ben Vroom. Neal van Duijn: “Een warmtepomp verdien je bijna altijd terug doordat de kosten voor verwarming sterk omlaag gaan. Een warmtepomp loopt op stroom en verbruikt in een goed geïsoleerd huis veel minder energie dan een CV-ketel.” Ben Vroom: “Hoeveel je bespaart, hangt af van de soort warmtepomp. Met een volledig elektrische kan je van het gas af, een hybride warmtepomp werkt samen met je CV-ketel en kan zorgen voor zo’n 70-80% minder gasgebruik. Grofweg kan je zeggen: voor iedere kuub gas die je bespaart, ga je ongeveer de helft aan extra stroomkosten betalen. Voorwaarde is wel dat je je huis met lage temperaturen verwaremingswater, zo’n 30-40 graden, kunt verwarmen.”

Neal: “Er bestaat niet één beste warmtepomp. Je moet naar de individuele situatie, wensen en mogelijkheden kijken. Daarom bespreken we met de bezoekers welke opties er voor hen zijn.”

Ben Vroom: een monoblock lucht-water warmtepomp behoort tot de stilste warmtepompen die er zijn

Kijk ook op de pagina van de Leidse Duurzame Huizen Dagen: daar staan veel voorbeelden van huizen met allerlei soorten warmtepompen, waarvan de meeste van het gas af zijn gegaan of binnenkort van het gas af gaan.

Naar de Leidse Duurzame Huizen Dagen

Share This