Windprojecten

Windprojecten

De Watergeuzen

Regiocoöperatie Rijnland Energie koopt De Watergeuzen. Dat zijn de 2 windmolens langs de A4 bij de afslag Leiden-Zoeterwoude. Als lid van Energiek Leiden kun je participeren in de aankoop.

Hoe werkt dat?

Je doet mee door je aan te melden en ‘Watergeuzen-participaties’ te kopen voor € 250 per stuk. Hiermee maak je de aankoop van de molens mogelijk en krijg je via Energiek Leiden medezeggenschap in De Watergeuzen.

Met je participatie stimuleer je de opwek van windenergie. Je zorgt er ook voor dat de winst van de windmolens terechtkomt bij mensen in de regio en niet bij een energiebedrijf. Bovendien krijg je rente op je inleg.

Na een succesvolle eerste inschrijvingsronde waarin 6 ton is opgehaald, start nu de tweede ronde! Vanaf 1 augustus 2021 is het weer mogelijk om in te schrijven, participaties te kopen en windmolenaar van De Watergeuzen te worden. De inschrijfperiode loopt tot en met 31 december 2021.

Energiek Leiden is lid van Rijnland Energie en steunt dit project van harte! Lees meer op de website van Rijnland Energie.


Meedoen? Word lid van Energiek Leiden en meld je aan op de website van Rijnland Energie

U bent van harte welkom.