Windprojecten

De Watergeuzen

Regiocoöperatie Rijnland Energie koopt De Watergeuzen. Dat zijn de 2 windmolens langs de A4 bij de afslag Leiden-Zoeterwoude. Als lid van Energiek Leiden kun je participeren in de aankoop.

Hoe werkt dat?

Je doet mee door je aan te melden en ‘Watergeuzen-participaties’ te kopen voor € 250 per stuk. Hiermee maak je de aankoop van de molens mogelijk en krijg je via Energiek Leiden medezeggenschap in De Watergeuzen.

Met je participatie stimuleer je de opwek van windenergie. Je zorgt er ook voor dat de winst van de windmolens terechtkomt bij mensen in de regio en niet bij een energiebedrijf. Bovendien krijg je rente op je inleg.

Ruim 600 bewoners van de regio, waaronder vele leden van Energiek Leiden, hebben samen 1,65 miljoen euro bijeen gebracht. Samen hebben zij nu zeggenschap over De Watergeuzen. Zin om nog snel in te schrijven? Je kunt nog windmolenaar worden tot 1 juli 2022. De laatste participaties worden daarna verdeeld over de inschrijvers.

Energiek Leiden is lid van Rijnland Energie en steunt dit project van harte! Lees meer op de website van Rijnland Energie.

Kijk naar dit filmpje wat er bedoeld wordt met lokaal eigendom.

Meedoen? Word lid van Energiek Leiden en meld je aan op de website van Rijnland Energie

U bent van harte welkom.

 

Doe mee met de mini-enquête

survey solutions

Share This