Hulp bij het verduurzamen van je woning

Bespaar op je energierekening

Het verduur­zamen van je huis levert je een lagere energie­rekening en een comfortabele woning op. Reden genoeg om meteen aan de slag te gaan! Maar hoe breng je je energie­verbruik omlaag? Waar begin je? Wat zijn de meest effectieve maatregelen voor jouw huis? Dat weet de energiecoach.

Wat is een energiecoach?

Energie­coaches zijn enthousiaste mensen met veel praktijk­ervaring in het verduur­zamen van hun eigen woning. Ze hebben bovendien een opleiding tot energie­coach gevolgd bij de landelijke opleider HOOM. De energie­coaches delen hun kennis en ervaring gratis met andere Leidenaren.

Wat doet een energiecoach?

De energiecoach komt bij je langs (thuis, altijd alleen op afspraak).  Hij of zij bespreekt met je wat je wensen zijn. Samen brengen jullie in kaart wat de beste verduur­zamings­maatregelen zijn voor jouw specifieke huis en woonsituatie. De bevindingen en maatregelen worden vastgelegd in het HOOM-dossier. Je krijgt na afloop van het gesprek een handig rapport met een overzicht van de beste maatregelen, kosten en opbrengsten. Doordat je tevoren kunt zien wat de investering oplevert, wordt het makkelijker om besluiten te nemen.

Werkgebied energiecoaches

Het vraagt specialistische kennis om de monumentale panden in het centrum van Leiden te verduurzamen. De energiecoaches richten zich dan ook vooral op de schil en de buitenwijken van Leiden. Heb je een monumentaal pand? Neem dan contact op met Groene Grachten, Duurzaam Bouwloket of Erfgoed Leiden.

Wil jij ook energiecoach worden?

Ga naar onze pagina Energiecoaches gezocht

 

Share This