Hulp bij het verduurzamen van je woning

Bespaar op je energierekening

Het verduurzamen van je huis levert je een lagere energierekening en een comfortabele woning op. Reden genoeg om meteen aan de slag te gaan! Maar hoe breng je je energieverbruik omlaag? Waar begin je? Wat zijn de meest effectieve maatregelen voor jouw huis? Dat weet de energiecoach.

Wat is een energiecoach?

Energiecoaches zijn enthousiaste mensen met veel praktijkervaring in het verduurzamen van hun eigen woning. Ze hebben bovendien een opleiding tot energiecoach gevolgd bij de landelijke opleider HOOM. De energiecoaches delen hun kennis en ervaring gratis met andere Leidenaren.

Wat doet een energiecoach?

De energiecoach komt bij je langs (thuis, of via een online afspraak).  Hij of zij bespreekt met je wat je wensen zijn. Samen brengen jullie in kaart wat de beste verduurzamingsmaatregelen zijn voor jouw specifieke huis en woonsituatie. De bevindingen en maatregelen worden vastgelegd in het HOOM-dossier. Je krijgt na afloop van het gesprek een handig rapport met een overzicht van de beste maatregelen, kosten en opbrengsten. Doordat je tevoren kunt zien wat de investering oplevert, wordt het makkelijker om besluiten te nemen.

Werkgebied energiecoaches

Het vraagt specialistische kennis om de monumentale panden in het centrum van Leiden te verduurzamen. De energiecoaches richten zich dan ook vooral op de schil en de buitenwijken van Leiden. Heb je een monumentaal pand? Neem dan contact op met Groene Grachten, Duurzaam Bouwloket of Erfgoed Leiden.

Wil jij ook energiecoach worden?

Klik hier voor onze vacature en/of stuur een mailtje aan alfons@energiekleiden.nl