Leidse isolatiecampagne start met poëzie

11 oktober 2023

Gisteren was de aftrap van de Leidse Isolatiecampagne. Onder het motto Wil jij mijn dichter zijn? vraagt de gemeente de aandacht van huiseigenaren voor het isoleren van hun woning. Ga aan de slag met het dichten van die tochtgaten! Coördinator van de Leidse energiecoaches Alfons Ramb nam namens Energiek Leiden de eerste campagnefolder in ontvangst.

De energietransitie begint bij energie besparen. Want een geïsoleerd huis verbruikt minder energie en zorgt daarmee voor minder CO₂-uitstoot. Met meer geïsoleerde huizen in de stad, is de overstap naar schonere energie makkelijker te maken. Daarom is de gemeente Leiden in het voorjaar gestart met het Leidse Isolatieoffensief. Dit plan heeft als doel dat ruim 21.000 woningen met energielabels D, E, F en G vóór 2030 een stuk energiezuiniger worden. De campagne Wil jij mijn dichter zijn? maakt onderdeel uit van het Isolatieoffensief. De campagne wil huiseigenaren die hun woning op eigen initiatief kunnen verduurzamen, motiveren en hen de weg te wijzen.

Meer informatie over isoleren op de website leiden.nl/huisisoleren. De energiecoaches van Energiek Leiden komen graag (gratis) bij je langs om je op weg te helpen. Over de campagne zelf vind je meer op de website van de gemeente.

De Leidse stadsdichter Zoë van de Kerkhof maakte speciaal voor de campagne 5 ‘isolatiegedichten’. Eén ervan droeg ze gisteren zelf voor:

Team Energiefixers071

Wil jij mijn dichter zijn

Mijn verlangen naar een dichter is groot
een dichter die de kleinste kieren
van mijn ziel weet te bereiken
mijn leegte zal opvullen

Niet een met veel geblaat en weinig wol
nee, een dichter die zich over mij ontfermt
mij opwarmt en in mijn waarde laat

Wil jij mijn dichter zijn?

Dicht me

met edelgas, minerale wol en ander isolatiemateriaal
ontvloer me met beroering, verhef mijn dak
voeg iets toe aan mijn kruipruimte
decoupeer me, isoleer me, ventileer me

Alsjeblief, wil jij mijn dichter zijn?

Met tips & tricks over isoleren

Share This