En het was feest. De zonnecentrale is geopend!

25 oktober 2015

Foto: Winand Stut

En wat een feest was het. Afgelopen dinsdag, 20 oktober, werd de zonnecentrale op het dak van het gebouw Nieuwe Energie feestelijk geopend door onze wethouder voor duurzaamheid, Frank de Wit. De belangstelling was groot, rond de 140 geïnteresseerden woonden de opening bij en bezochten de informatiemarkt waarop Leiden zich van z’n duurzaamste kant liet zien.

De dag werd in goede banen geleid door Marije van den Berg. Na korte inleidingen door Bert Keijts van woningbouwvereniging Portaal en van Rob Boerée van EnergiekLeiden werd de weg naar deze middag weergegeven in een geweldige making of-video, gemaakt door CineMaffia. Wethouder Frank de Wit leidde de officiële opening in en koppelde daarna Nieuwe Energie symbolisch los van het net. Hierbij kwam een prachtig kunstwerk, gemaakt door The City Plug-in, te voorschijn, waarbij de transitie van oude naar nieuwe energie treffend in beeld werd gebracht (zie ook hun site). Tijd voor champagne en het in het zonnetje zetten van de verschillende sleutelspelers. Hierna vertoefde tout duurzaam Leiden nog lange tijd op de informatiemarkt.

Wat een schitterende middag. Verslagen zijn verschenen op de site van Nieuwe Energie en op de site van Sleutelstad Radio). In een interview met Sleutelstad gaf voorzitter Ludo van Oyen van EnergiekLeiden nog eens heel duidelijk weer waarom initiatieven als deze zo belangrijk zijn.

 

Wij kijken gloeiend van (nieuwe) energie terug op een geweldige middag. Zie ook de foto’s op onze Facebook-pagina.

 

Dit evenement is mogelijk gemaakt dankzij de genereuze ondersteuning door de Gemeente Leiden, E.ON, Rooftop Energy, Portaal, Duurzaam Leiden, Huurdersvereniging Nieuwe Energie, Leiden Centrum Management, WeMobius, AS I-search, The City Plug-in, Cinemaffia, AnyWi Technologies, SWIS en Eric Lardenoije.

Share This