Samen met Zon op Leiden investeren in zon

Samen met Zon op Leiden investeren in zon

Energiewinnen met je eigen panelen op gezamenlijke zonnedaken in de stad. Dat is waar Zon Op Leiden, de eerste Leidse zonne-energiecoöperatie, aan werkt.
Deze collectieve energieopwekking is mogelijk door de Postcoderoosregeling, waarmee leden van de coöperatie flink profiteren van lokale en duurzaam opgewekte energie. Het eerste LEIDSE ZONNEDAK komt in 2018 op een gebouw van de gemeente. Bewoners met postcode 2312 en omringende postcodes kunnen lid van de coöperatie worden.

Er komen er nog meer zonnedaken in Leiden, op gebouwen van bedrijven, woningcorporaties, sportverenigingen en de gemeente. Ook EnergiekLeiden werkt er hard aan. Zoek met ons mee naar goede daken!

Wil je zelf mee doen? Dat kan via de volgende stappen:
1. Word lid worden van de coöperatie in een postcoderoos met zonnedak
2. Bepaal hoeveel stroom en dus panelen je wilt
3. Sluit een contract met een energieleverancier om aan te leveren
4. Schaf je panelen op het gezamenlijke zonnedak aan.
De coöperatie ondersteunt het hele proces door het plaatsen en onderhouden van de panelen, het voeren van de financiële administratie en het uitkeren van de winst aan de leden.

Wil je meer weten? Meld je aan op zonopleiden@gmail.com. Verder lezen kan ook bij www.ZonopLeiden.nl, of op de website van Zon op Nederland de coöperatie waar Zon op Leiden bij is aangesloten.